+36/30/498-7074
 • Hello Wood alkotótábor 2012

  Dédestapolcsány, Élménytábor: 2012. július 21 – 29. Az idei szlogen: Hello Wood hívja hőseit!

 • Hello Wood alkotások

  A Hello Wood idén arra tesz kísérletet, hogy a résztvevők kreativitásukat kis közösségek hasznára fordítsák

 • Hello Wood 2012

  Az alkotótáborra július második felében kerül sor a Dédestapolcsány közelében lévő Bánvölgye Táborban.

 • Kreativitás és az alkotási kedv

  A Hello Wood kreatív-, szakmai-, társadalmi esemény üzenete egyre több fiatal alkotót mozgósít.

 • Hello Wood az Élmények Völgyében

  A Hello Woodban résztvevők fiatal tervezők, fotósok, filmesek, elméleti szakemberek és közgazdászok

 • Hello Wood Fesztivál a Krétakörrel

  Dédestapolcsány, Majális park 2012. július 29.

 • A tudás és az alkotóerő

  A Hello Wood kreatív-, szakmai-, társadalmi esemény üzenete egyre több fiatal alkotót mozgósít.

 • Köztünk a helyed: Hello Wood 2012

  A Hello Wood kreatív-, szakmai-, társadalmi esemény üzenete egyre több fiatal alkotót mozgósít.

 • Legyél kreatív, vár a Hello Wood

  A Hello Wood kreatív-, szakmai-, társadalmi esemény üzenete egyre több fiatal alkotót mozgósít.

 • Szociálisan érzékeny, kreatív és magyar

  Indul a Hello Wood: Dédestapolcsány, Élménytábor: 2012. július 21 – 29. DEMO Wood gyerektábor: 2012. július 15– 21.

 • Hello Wood hívja hőseit!

  A Hello Wood kreatív-, szakmai-, társadalmi esemény üzenete egyre több fiatal alkotót mozgósít.

Hello Wood alkotótábor az Élménytáborban: 2012. július 21 – 29.

Több |

Hello Wood hívja hőseit! Az alkotótáborra július második felében kerül sor a Dédestapolcsány közelében lévő Bánvölgye Táborban. Szokás szerint minden workshopon vegyes csapatokban vesznek részt a különböző egyetemekről érkező diákok, egy-egy, a szakmájában kiemelkedő, elismert csapatvezető-mentor irányításával.

Bakos Maxim, a Hello Wood igazgatója, MOME line – design műhely vezetője így fogalmaz: „A kreativitást úgy értelmezzük mint a korábban össze nem függő struktúrák kombinációját. Már a legelső Hello Woodnál megfogant az a gondolat, hogy a kreativitás egyik kulcsa, ha különböző hátterű alkotók dolgoznak együtt. Arra törekszünk, hogy a magyar kreatív ipar legszínesebb, legérdekesebb képviselői csatlakozzanak.” 2012-ben számos új workshopot indítanak a szervezők. A tavalyi fa-építészeti, film és tipográfiai műhelyek mellett a Medence Csoport upcycling workshopja, a MOME EcoLab formatervezés műhelye, továbbá tájépítészet, fotó, animáció, irodalom, új média, társadalomtudományi és üzleti modellezés műhelyek gazdagítják az alkotótábort. Csakúgy mint 2011-ben, a Hello Wood tábort az „utánpótlást” nevelő DEMO Tábor előzi meg, Huszár András építész irányításával, amelyre 9-14 éves gyerekeket várnak egészség-tudatos és kreatív foglalkozásokkal.

Hello Wood 2012 - Alkotótábor az Élménytáborban

Az alkotótábor workshopjainak előkészítése már elkezdődött. Folyamatban van azoknak a településeknek és közösségeknek a kiválasztása, amelyek szükségleteikkel meghatározzák az alkotások gyakorlati célját. Az alkotások egy része kifejezetten hátrányos helyzetű közösségek számára készül majd. Ezeknek a közösségeknek a kiválasztásában a Hello Wood szervezői olyan civil szervezetek segítségét kérték mint például a Romaversitas vagy Berki Judit bátorterenyei szociális missziója. Még folynak a tárgyalások a pontos részleteket illetően, de az már biztos, hogy a MOME EcoLab a bódvalenkei közösséggel dolgozik majd együtt, hogy olyan kreációkat hozzon létre, amelyek bevételi forrásokhoz segítik a helyieket. Az alkotások egy másik része a Hello Wood alkotótábor környékén elhelyezkedő, Heves és Borsod megye határán lévő települések részére készül; a konkrét települések a Hello Wood társadalomtudományi műhelyének és helyi vezetőknek a segítségével kerülnek kiválasztásra. Ezek az alkotások kulturális vagy közösségi funkciót töltenek majd be a helyi lakosok életében.

Fontos eleme a Hello Wood sikerének, hogy úgy tekinthetünk rá mint “magyar specialitásra”, amely lokális problémákra reflektál, helyi szakemberek irányításával, de mindeközben a nemzetközi szakma figyelmét is élvezi. 2011-ben már határon túlra is eljutott a Hello Wood híre, és kolozsvári, bukaresti és temesvári egyetemek csatlakoztak a 8 magyar egyetem mellé. Már az első évtől kezdve felbukkantak az alkotások a külföldi sajtóban, nemrég a Goethe Intézet által szervezett frankfurti Making Heimat konferencián tartottak róla előadást. Mi sem bizonyítja jobban a Hello Wood nemzetközi létjogosultságát, mint az hogy pár napja Cameron Sincliar az Architecture for Humanity világhírű társalapítója bíztató üzenetet küldött a szervezőknek. A Hello Woodban csoportvezetőként résztvevő, nemzetközileg elismert szakemberek is viszik a kezdeményezés hírét: már harmadik alkalommal vállal csoportvezetői szerepet Losonczi Áron feltaláló. Az ő nevéhez fűződik a világ első kereskedelmi forgalomban kapható transzparens betonjának, a Litracon-nak a kifejlesztése és szabadalmaztatása, amelyet a TIME magazin a 2004. év legfontosabb találmányai közé sorolt. Idén második alkalommal van a csoportvezetők között a magyar szobrászművészet rock sztárja, Szőke Gábor Miklós, akit falécekből kreált lényeiről ismert meg az ország.

A nemzetközi hírű résztvevők között kell megemlíteni a társszervező Krétakört is, amelyet a szakma díjak hosszú listájával honorált, többek között az Európai Bizottság vagy a Francia Állam díjával. A Krétakör felel a Hello Wood záróeseményének megrendezéséért, és a létrejövő alkotások fesztivál-szerű bemutatásáért. A tervek szerint a színház a DEMO gyerektábor és a Hello Wood alkotótábor alkotásainak felhasználásával, a demós és az alkotótábor környéki településeken lakó gyerekek közreműködésével rendez ünnepséget, melynek keretében a települések a számukra készült alkotásokat a gondozásukba vehetik.

Szociálisan érzékeny, kreatív és magyar: indul a Hello Wood

A Hello Wood kreatív-, szakmai-, társadalmi esemény üzenete egyre több fiatal alkotót mozgósít. Művészek, designerek és gondolkodók egy csoportja az utóbbi évek gazdasági-társadalmi változásait figyelemmel kísérve egyre inkább úgy érzi, nem lehet passzívan figyelni, hogy az országban élő emberek többsége milyen szerény körülmények között él. Felelős alkotóként nem lehet a kényelem buborékjában kizárólag a városi elitnek alkotni. A Hello Woodban résztvevő fiatal tervezők, fotósok, filmesek, elméleti szakemberek és közgazdászok azt a modellt keresik, amelyben a tudás és az alkotóerő kohéziós szerepet tölthet be köztük és a társadalom kevésbé kivételezett vagy kifejezetten hátrányos helyzetű közösségei között. 2012-ben olyan szervezetek kapcsolódtak be a szervezésbe a MOME line - design műhely mellé mint a dráma-pedagógiában és szociális színházi projektekben jártas Krétakör vagy a szociális építészettel foglalkozó Reflekt Stúdió, a tanácsadói testületben pedig szerepet vállalt Gerendai Károly (Sziget), Halasi Rita Mária (Design Hét Budapest), Leena Pasanen (Finnagora), Árvai Nagy-Krisztina (Holland Nagykövetség), Martinkó József (Trendguide) és Ráday Dávid (Proud). A szervezők a napokban teszik közzé a júliusi alkotótáborra vonatkozó, egyetemistáknak szóló pályázati felhívást.

Hello Wood Fesztivál a Krétakörrel Dédestapolcsányban 2012. július 29.

Az alkotótábor utolsó napján, 2012. július 29.-én kerül megrendezésre Dédestapolcsányban, a Majális parkban a Hello Wood Fesztivál. Az alkotótábort követően 2012. augusztusában a Hello Wood ismét jelen lesz a Szigeten. A Sziget  Kultúrzónája három óriási, a Hello Wood szellemiségére reflektáló fa-installációt kap. Ősszel pedig az egész éves munkáról készül kiállítás a Design Hétre Budapest fesztiválra.

Fontosabb dátumok:

 • DEMO Wood gyerektábor: 2012. július 15– 21.
 • Hello Wood alkotótábor: 2012. július 21 – 29.
 • MOME EcoLab Bódvalenkén 2012. július 27. – augusztus 1.
 • Hello Wood Fesztivál a Krétakörrel Dédestapolcsányban 2012. július 29.

Sajtóiroda: Vásony Nóra, Zerocom nora@vasony.hu, 0630/5503192

A Hello Wood szervezőinek elérhetőségei:

Hello Wood 2012

Hello Wood hívja hőseit! Az alkotótáborra július második felében kerül sor a Dédestapolcsány közelében lévő Bánvölgye Táborban. Szokás szerint minden workshopon vegyes csapatokban vesznek részt a különböző egyetemekről érkező diákok, egy-egy, a szakmájában kiemelkedő, elismert csapatvezető-mentor irányításával.

Élménytabor elérhetőségei

Élménytábor: Westbukk-Camp Kft.

Élmény hírlevél

Adataidat bizalmasan kezeljük

Élménytábor a térképen

Élménytábor a térképen

Dédestapolcsány-Bánvölgye, Borsod megye
GPS: 48° 8' 49.74", 20° 27' 7.25"

Jó tudni

Az Élménytábor kitűnő adottsága révén családok, baráti társaságok, iskolai és munkahelyi csoportok fogadására, edzőtáborok, erdei iskolák, szilveszteri bulik megrendezésére is kiválóan alkalmas.

A közeli Dédestapolcsányt délről a Bükk-hegység, a Bükki Nemzeti Park, északról a Lázbérci-tó és a a Lázbérci Tájvédelmi Körzet határolja, a Bán-patak völgyének csodálatos környezetében fekszik. A csupán néhány km-re található Lázbérci víztározó és környéke természetvédelmi terület, kedvelt horgász- és kirándulóhely.

A webcímünk pontos ismeretében, vagy a keresőkön keresztül, a következő kulcsszavak alapján jutottál el a weboldalunkra: nyári tábor, ifjúsági tábor, erdei tábor, élménytábor, nagyvisnyói erdei tábor, bánvölgye erdei tábor, osztálykirándulás, dédestapolcsányi tábor, táborhelyszín, gólyatábor, edzőtábor, Dédestapolcsány, Nagyvisnyó, Szilvásvárad, Lázbérc, Lázbérci-tó, élmény, élmények, Észak-Magyarország, szállás, faház, kemping, szabadidő, túrázás, túra, kirándulás.

Kompetenciák

(c) Élménytábor - Bánvölgye Erdei Tábor Dédestapolcsány

Az Élménytábor weboldalán található szöveges, képi, valamint filmes tartalmak használata a weboldal tulajdonosát: Bánvölgye Tábor Kft-t, valamint a weboldalt készítő Design & System-et és az Élmények Völgye Turisztikai Egyesületet illeti meg. Ezen tartalmak másolása, másodközlése a felsorolt jogtulajdonosok együttes engedélye hiányában TILOS!

A hírlevélre való feliratkozás önkéntes. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki.

Az Élménytábor weboldalát tervezte és programozta, a weboldal tartalmát szerkesztette: Design & System

A 3 dimenziós mozgó térképeket a Maps3d szállította