+36/30/498-7074
  • Egyedülálló magyar építészeti emlékek

    Az Aggteleki Nemzeti Park vidéke kulturális és történeti érdekességekben is bővelkedik.

  • Aggteleki Nemzeti Park

    A park területén látható hazánk egyetlen állami tulajdonú, több mint 120 lóból álló huculménese.

  • A Baradla-barlang

    Az UNESCO Természeti Világörökség részét képező felszín alatti világ legjelentősebb képviselője.

Aggtelek és környéke

Több |

Aggtelek és környéke azon kevés helyek közé tartozik, ahol a föld mélye és a föld felszíne is gazdag látnivalókat rejt.

Vigyázat, aki egyszer megpillantja, rabja marad a varázslatos vidéknek! Aggtelek csupán 49 km-re található az Élménytábortól, amely utat külön busszal, autóval egy óra alatt könnyen magunk mögött tudhatjuk. A Magyarország északkeleti és Szlovákia délkeleti határán elterülő Aggteleki- és Szlovák-karszt természeti és kultúrtörténeti értékekben egyedülállóan gazdag, összefüggő barlangrendszere a két ország közös felterjesztése alapján 1995-ben került az UNESCO Világörökség Listájára.

Aggtelek és környéke az Élmények Völgye ajánlatában

Itt fedezhetjük fel Európa legnagyobb cseppkőbarlangrendszerét, amely páratlan gazdagságú színes cseppkővilága alapján a Föld egyik legnevezetesebb barlangjának számít. A Szlovák-karszt területén levő barlangokkal együtt több mint 700 barlang ismert. A terület leglátványosabb és leghosszabb barlangja, a 24 kilométeres Baradla-Domica-barlangrendszer fogadja a legtöbb látogatót. Változatos, fantáziadús cseppkőalakzatai bámulatosak.

A felszínen is érdemes barangolni, mert az Aggteleki Nemzeti Park számos programmal várja a látogatókat. A hegyekben gyönyörű gyalogtúrákat tehetünk változatos, kijelölt útvonalakon vagy a tanösvényeken. Az erdő lóháton is bejárható.

Az Aggteleki Nemzeti Park védett természeti területe összesen 20.170 ha. Hazánk nemzeti parkjai közül az első, melyet elsődlegesen az élettelen, földtani természeti értékek, a felszíni formák és a felszín alatt húzódó barlangok - és csak másodsorban az ott élő természet értékeinek - megóvása érdekében hoztak létre. A karsztvidék barlangjainak geológiai jelentősége mellett azonban a térség biológiai, geológiai, őslénytani és régészeti értéke is jelentős.

Aggtelek és környéke tehát mind a földfelszín felett, mind a földfelszín alatt egyedi látnivalókat tartogat az odalátogatók számára.

Hello Wood 2012

Hello Wood hívja hőseit! Az alkotótáborra július második felében kerül sor a Dédestapolcsány közelében lévő Bánvölgye Táborban. Szokás szerint minden workshopon vegyes csapatokban vesznek részt a különböző egyetemekről érkező diákok, egy-egy, a szakmájában kiemelkedő, elismert csapatvezető-mentor irányításával.

Élménytabor elérhetőségei

Élménytábor: Westbukk-Camp Kft.

Élmény hírlevél

Adataidat bizalmasan kezeljük

Élménytábor a térképen

Élménytábor a térképen

Dédestapolcsány-Bánvölgye, Borsod megye
GPS: 48° 8' 49.74", 20° 27' 7.25"

Jó tudni

Az Élménytábor kitűnő adottsága révén családok, baráti társaságok, iskolai és munkahelyi csoportok fogadására, edzőtáborok, erdei iskolák, szilveszteri bulik megrendezésére is kiválóan alkalmas.

A közeli Dédestapolcsányt délről a Bükk-hegység, a Bükki Nemzeti Park, északról a Lázbérci-tó és a a Lázbérci Tájvédelmi Körzet határolja, a Bán-patak völgyének csodálatos környezetében fekszik. A csupán néhány km-re található Lázbérci víztározó és környéke természetvédelmi terület, kedvelt horgász- és kirándulóhely.

A webcímünk pontos ismeretében, vagy a keresőkön keresztül, a következő kulcsszavak alapján jutottál el a weboldalunkra: nyári tábor, ifjúsági tábor, erdei tábor, élménytábor, nagyvisnyói erdei tábor, bánvölgye erdei tábor, osztálykirándulás, dédestapolcsányi tábor, táborhelyszín, gólyatábor, edzőtábor, Dédestapolcsány, Nagyvisnyó, Szilvásvárad, Lázbérc, Lázbérci-tó, élmény, élmények, Észak-Magyarország, szállás, faház, kemping, szabadidő, túrázás, túra, kirándulás.

Kompetenciák

(c) Élménytábor - Bánvölgye Erdei Tábor Dédestapolcsány

Az Élménytábor weboldalán található szöveges, képi, valamint filmes tartalmak használata a weboldal tulajdonosát: Bánvölgye Tábor Kft-t, valamint a weboldalt készítő Design & System-et és az Élmények Völgye Turisztikai Egyesületet illeti meg. Ezen tartalmak másolása, másodközlése a felsorolt jogtulajdonosok együttes engedélye hiányában TILOS!

A hírlevélre való feliratkozás önkéntes. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki.

Az Élménytábor weboldalát tervezte és programozta, a weboldal tartalmát szerkesztette: Design & System

A 3 dimenziós mozgó térképeket a Maps3d szállította