+36/30/498-7074
 • Hőseink emléke 597 méter magasban

  A Dédesi vár felrobbantásakor több mint 400 török katona veszett oda. A robbanás nyomai még ma is láthatók

 • A Dédesi várhegy

  Az Élménytábor mellett, egy 597 méteres sziklacsúcson emelkednek Dédes várának romjai

 • Boldogkői vár

  Boldogkő várának romjai a Hernád folyó völgyének keleti oldalán, egy sziklaszirten állnak

 • Diósgyőri vár

  A Diósgyőri várat rangos hely illet meg Magyarország műemlékei között. Nyáron várjátékokkal várnak benneteket

 • Eger nagy történelmi múltú vára

  A hozzá fűződő leghíresebb történelmi esemény az 1552-es ostrom. A várban múzeum is található

 • Észak-Magyarországi várak

  Huszonegy Észak-Magyarországi várat, várkastélyt ajánlunk a figyelmedbe

 • Füzéri vár

  A Füzéri vár egy középkori, tatárjárás előtti vár Füzér település központjában

Észak-Magyarországi Várak, várhegyek

Több |

Huszonegy Észak-Magyarországi várat, várkastélyt ajánlunk a figyelmedbe. Az Élménytábor közvetlenül a Dédesi várhegy tövében helyezkedik el.

Az 597 méter magasan található várhegy csúcsát megjárva pompás túrát szervezhettek, a kilátás minden megtett lépésért kárpótol majd benneteket.  Az északi várakat bejárva megismerheted a magyar történelem teljes időszakát, és számos, kiemelkedő személyiség életének fontos állomásait fedezheted fel. Az Élmények Völgye területéről bármely irányba is indulsz el, egy-egy történelmi vár mindig előtted lesz.

Észak-Magyarországi várak az Élmények Völgye ajánlatában

Az északi várak között található olyan, amelyet a honfoglaló Magyarok emeltek, és valamennyi jelentős történelmi eseménnyel bír a tatárjárástól a Rákóczi-szabadságharcig bezárólag. Van közöttük szép számmal királyi, királynéi illetve nemzetségi vár, a legjelentősebb Magyar történelmi családokhoz kapcsolódó események színezik múltjukat, melynek része volt számos ostrom, győztes csata és megsemmisítő vereség, hőstett és cselszövés.

Végvárként szenvedték a tatárokat és törököket, hogy aztán csata nélkül, a Habsburg pusztítás töredékes mementójaként emlékeztessék mindazokat, akik arra járnak: valaha itt pompás erősségek hirdették egy-egy család vagy éppen uralkodó hatalmát és gazdagságát.

Sorsuk napjainkban is hasonló, hiszen a legtöbb helyszínen jelenleg is tart a vár régészeti feltárása illetve helyreállítása, és aki kedvet érez hozzá, az egyes erősségek megmentésében és helyreállításában maga is részt vehet.

Hello Wood 2012

Hello Wood hívja hőseit! Az alkotótáborra július második felében kerül sor a Dédestapolcsány közelében lévő Bánvölgye Táborban. Szokás szerint minden workshopon vegyes csapatokban vesznek részt a különböző egyetemekről érkező diákok, egy-egy, a szakmájában kiemelkedő, elismert csapatvezető-mentor irányításával.

Élménytabor elérhetőségei

Élménytábor: Westbukk-Camp Kft.

Élmény hírlevél

Adataidat bizalmasan kezeljük

Élménytábor a térképen

Élménytábor a térképen

Dédestapolcsány-Bánvölgye, Borsod megye
GPS: 48° 8' 49.74", 20° 27' 7.25"

Jó tudni

Az Élménytábor kitűnő adottsága révén családok, baráti társaságok, iskolai és munkahelyi csoportok fogadására, edzőtáborok, erdei iskolák, szilveszteri bulik megrendezésére is kiválóan alkalmas.

A közeli Dédestapolcsányt délről a Bükk-hegység, a Bükki Nemzeti Park, északról a Lázbérci-tó és a a Lázbérci Tájvédelmi Körzet határolja, a Bán-patak völgyének csodálatos környezetében fekszik. A csupán néhány km-re található Lázbérci víztározó és környéke természetvédelmi terület, kedvelt horgász- és kirándulóhely.

A webcímünk pontos ismeretében, vagy a keresőkön keresztül, a következő kulcsszavak alapján jutottál el a weboldalunkra: nyári tábor, ifjúsági tábor, erdei tábor, élménytábor, nagyvisnyói erdei tábor, bánvölgye erdei tábor, osztálykirándulás, dédestapolcsányi tábor, táborhelyszín, gólyatábor, edzőtábor, Dédestapolcsány, Nagyvisnyó, Szilvásvárad, Lázbérc, Lázbérci-tó, élmény, élmények, Észak-Magyarország, szállás, faház, kemping, szabadidő, túrázás, túra, kirándulás.

Kompetenciák

(c) Élménytábor - Bánvölgye Erdei Tábor Dédestapolcsány

Az Élménytábor weboldalán található szöveges, képi, valamint filmes tartalmak használata a weboldal tulajdonosát: Bánvölgye Tábor Kft-t, valamint a weboldalt készítő Design & System-et és az Élmények Völgye Turisztikai Egyesületet illeti meg. Ezen tartalmak másolása, másodközlése a felsorolt jogtulajdonosok együttes engedélye hiányában TILOS!

A hírlevélre való feliratkozás önkéntes. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki.

Az Élménytábor weboldalát tervezte és programozta, a weboldal tartalmát szerkesztette: Design & System

A 3 dimenziós mozgó térképeket a Maps3d szállította