+36/30/498-7074
 • A Függőkert

  Itt található az Anna-mésztufabarlang, és az ország legmagasabb vízesése

 • A mesés Függőkert

  Itt található az Anna-mésztufabarlang és az ország legmagasabb (20 méteres) vízesése

 • A Hámori-tó

  A Garadna völgyében, a Szinva patak mésztufagátjának duzzasztó hatása miatt keletkezett

 • A lillafüredi Hámori-tó

  Izgalmas, romantikus helyszín, ahol csónakázni és vízbiciklizni is lehet

 • A Kecske-lyuk

  Fokozott védelmét földtani jelentősége, rendkívül értékes gerinces és ízeltlábú faunája indokolja

 • A Palotaszálló

  A Palotaszálló megépítésének ötlete gróf Bethlen Andrástól származik

 • A Lillafüredi vízesés

  A vízesést a Palota-szálló építésekor alakítottak ki, nem természetes képződmény

 • A romantikus Lillafüredi vízesés

  A Lillafüredi vízesés Magyarország legnagyobb esésű vízesése, húsz méter magasról zúdul a mélybe

 • A mesés Lillafüred

  Közigazgatási szempontból Miskolc része. Turisztikai szempontból jelentősége kiemelkedő

A mesés Lillafüred

Több |

Turisztikai szempontból Lillafüred jelentősége kiemelkedő; látványosságai közé tartoznak a Palotaszálló, a Hámori-tó, valamint a lillafüredi vízesés.

Lillafüredet az Élménytábortól csupán 29 km-re találjuk. Külön busszal, vagy autóval 30-40 perc az út. Már Lillafüred megközelítése is extra élményt jelent, hiszen a Bükk-hegységben kanyargó, szerpentinekkel teli út lenyűgöző látvánnyal szolgál az utazóknak.

Lillafüred az Élmények Völgye ajánlatában

Gróf Bethlen András az 1890-es évek elején elhatározta, hogy a Hámori-tó közelébe kormányüdülőt építtet. A település nevét Bethlen unokahúgáról, Vay Erzsébetről kapta, akinek a beceneve Lilla volt (Lilla Vay Elemérnek, Borsod vármegye akkori főispánjának testvére volt). A Garadna-völgyben a két patak összefolyásánál kialakult kisebb, természetes tavat 1813-ban egy völgyzáró gáttal visszaduzzasztották.

Amikor 1920-ban Horthy Miklós kormányzó gróf Bethlen Istvánt kinevezte miniszterelnöknek, az új kormányfő a Népszövetség támogatásából építtette fel a Palota-szállót. 1926-30 között Pávai-Vajna Ferenc geológus kutatott itt meleg vizet, de fúrás 734,5 m mélyen félbe maradt; helyén ma emlékmű áll. Az építést napjainkig több nagy idegenforgalmi fejlesztés követte.

A Szinva eredetileg a Hámori-tóba torkollott; a lillafüredi vízesést a Palotaszálló építésekor alakították ki. Ma ez Magyarország legmagasabb vízesése.

Hello Wood 2012

Hello Wood hívja hőseit! Az alkotótáborra július második felében kerül sor a Dédestapolcsány közelében lévő Bánvölgye Táborban. Szokás szerint minden workshopon vegyes csapatokban vesznek részt a különböző egyetemekről érkező diákok, egy-egy, a szakmájában kiemelkedő, elismert csapatvezető-mentor irányításával.

Élménytabor elérhetőségei

Élménytábor: Westbukk-Camp Kft.

Élmény hírlevél

Adataidat bizalmasan kezeljük

Élménytábor a térképen

Élménytábor a térképen

Dédestapolcsány-Bánvölgye, Borsod megye
GPS: 48° 8' 49.74", 20° 27' 7.25"

Jó tudni

Az Élménytábor kitűnő adottsága révén családok, baráti társaságok, iskolai és munkahelyi csoportok fogadására, edzőtáborok, erdei iskolák, szilveszteri bulik megrendezésére is kiválóan alkalmas.

A közeli Dédestapolcsányt délről a Bükk-hegység, a Bükki Nemzeti Park, északról a Lázbérci-tó és a a Lázbérci Tájvédelmi Körzet határolja, a Bán-patak völgyének csodálatos környezetében fekszik. A csupán néhány km-re található Lázbérci víztározó és környéke természetvédelmi terület, kedvelt horgász- és kirándulóhely.

A webcímünk pontos ismeretében, vagy a keresőkön keresztül, a következő kulcsszavak alapján jutottál el a weboldalunkra: nyári tábor, ifjúsági tábor, erdei tábor, élménytábor, nagyvisnyói erdei tábor, bánvölgye erdei tábor, osztálykirándulás, dédestapolcsányi tábor, táborhelyszín, gólyatábor, edzőtábor, Dédestapolcsány, Nagyvisnyó, Szilvásvárad, Lázbérc, Lázbérci-tó, élmény, élmények, Észak-Magyarország, szállás, faház, kemping, szabadidő, túrázás, túra, kirándulás.

Kompetenciák

(c) Élménytábor - Bánvölgye Erdei Tábor Dédestapolcsány

Az Élménytábor weboldalán található szöveges, képi, valamint filmes tartalmak használata a weboldal tulajdonosát: Bánvölgye Tábor Kft-t, valamint a weboldalt készítő Design & System-et és az Élmények Völgye Turisztikai Egyesületet illeti meg. Ezen tartalmak másolása, másodközlése a felsorolt jogtulajdonosok együttes engedélye hiányában TILOS!

A hírlevélre való feliratkozás önkéntes. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk ki.

Az Élménytábor weboldalát tervezte és programozta, a weboldal tartalmát szerkesztette: Design & System

A 3 dimenziós mozgó térképeket a Maps3d szállította