Általános Szerződési Feltételek

;

DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 

ÜDÜLÉSI SZABÁLYZATA 

(a módosítással egységes szerkezetben) 

Dédestapolcsány Község Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) a tulajdonában lévő Bánvölgye Élménytábor működtetésével és használatával kapcsolatban a következő szabályzatot alkotja: 

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 

1.1.A szabályzat célja azon szabályok és eljárások meghatározása, amelyek a Dédestapolcsány Község Önkormányzata tulajdonában és üzemeltetésében lévő Bánvölgye Élménytábor (3643. Dédestapolcsány, Bán-völgye utca 1. szám) igénybevételével kapcsolatban felmerülnek. 

1.2.A szabályzat hatálya mindazon természetes személyre és szervezetekre kiterjed, akik és amelyek az ifjúsági tábor működtetésében részt vesznek, valamint a nyújtott szolgáltatásokat igénybe veszik. 

2. HELYSZÍN, FELSZERELTSÉG 

2.1.Helyszín: 

Az Észak-Bükk lábánál elhelyezkedő Dédestapolcsány, amely a vidék egyik legszebb helyén fekvő település közvetlen környezetében található az ifjúsági tábor. A tábor egész évben várja az üdülni, táborozni vágyó családokat és csoportokat. 

2.2.Nyitva tartás: 

Az ifjúsági tábor egész évben üzemel, főszezonon kívül tetszőleges időpontban – egyeztetés alapján – igénybe vehető. A főszezon június 19-től szeptember 2-ig tart. 

2.3.Felszereltség: 

A tábor területén 7 db faház és 4 db apartman szolgálja egész évben az üdülést, pihenést. A faházak és apartmanok zuhanyozóval, mosdóval, hűtőgéppel, rezsóval és televízióval felszereltek. Jelenleg 95 fő elhelyezésére van lehetőség. A tábor területén 2 db 4 ágyas és 5 db 7 ágyas komfortos faház, 9 db 4 ágyas Retró faház, 4 db 4 ágyas Retró apartman várja a táborzókat. A szállás igénybevételéhez ágynemű és törülköző biztosított. 

A pihenni vágyó vendégek és táborozók rendelkezésére áll: 

 • tágas étterem 
 • labdarúgó pálya 
 • fedett tűzrakó hely 

A táborban erdei iskolai programok, gyermektáborok és tematikus táborok megszervezésére, egyéni és csoportos pihenésre, valamint rendezvények megtartására van lehetőség. A rendezvények esetén a résztvevők száma maximum 100 fő lehet. 

3.1.Jelentkezés szabályai: 

3. IGÉNYBEVÉTEL SZABÁLYAI 

Az Önkormányzati fenntartású táborba tetszőleges időpontban, a jelentkezési lap kitöltésével az alább felsorolt módon történő eljuttatásával lehet jelentkezni: 

 • elektronikus levélben: banvolgyeiftabor@gmail.com
 • személyesen: 3643 Dédestapolcsány, Bán-völgye utca 1. szám. 

Előzetesen időpontot lehet egyeztetni a banvolgyeiftabor@gmail.com e-mail címen vagy a +3630124 6973 telefonszámon. 

3.2. Visszaigazolás módja, szabályai: 

A beérkezett jelentkezések és egyeztetések alapján a tábor vezetője elkészíti a szálláshely beosztást. A szálláshely beosztás során elsőbbséget élveznek a köznevelési intézmények. Az elkészült beosztást a tábor vezetője megküldi a résztvevők számára. 

A visszaigazoló lapon feltüntetésre kerül a fizetendő előleg, mely a nettó összegű részvételi díj 20 %-a. A tábor, illetve szálláshely foglalás az előleg befizetésekor lép életbe. 

3.3. Fizetés módja: 

A résztvevőkről szóló listát az indulás előtt 14 nappal kell megküldeni a tábor vezetője részére a banvolgyeiftabor@gmail.com e-mail címre vagy személyesen a tábor vezetőjének. A lista alapján kiállításra kerül a számla, melyet a táborozás megkezdése előtt legkésőbb 5 nappal kell átvenni. A számla átvétele után módosítást már csak a lemondás szabályai szerint lehet elfogadni. A kiállított számla alapján a fizetendő díjakat a tábor vezetőjénél előre egyeztetett időpontban lehet befizetni vagy a számlában megadott bankszámlára átutalni. 

3.4. Lemondás rendje 

A tábor, szálláshely lemondására kizárólag írásban van lehetőség: 

 • elektronikus úton: banvolgyeiftabor@gmail.com
 • postai úton: 3643 Dédestapolcsány, Bán-völgye u. 1.
 • személyesen: Bánvölgye Élménytáborban (3643 Dédestapolcsány, Bán-völgye u. 1.

Az egyeztetett turnust a lefoglalt időpont előtti 30. napig lehet térítésmentesen lemondani írásban a fenti módon. Ez alól kivétel, ha rajta kívül álló okok miatt (járvány, árvíz stb.) mondja le. Amennyiben a táborozást a lefoglalt időpont előtti 30. napig mondják le, úgy a befizetett előleg teljes összege visszajár a befizető részére. 30 napon belüli lemondás esetén az előleg összege nem jár vissza a befizetőnek. 

Egyéni foglalás esetében, 7 napon belüli lemondás vagy lemondás elmulasztása, illetve meg nem jelenés esetén, a szállás díj + étkezések 100 %-a fizetendő.

Csoportos foglalás esetében, 14 napon belüli lemondás vagy lemondás elmulasztása, illetve meg nem jelenés esetén, a szállás díj + étkezések 100 %-a fizetendő.

4. NYÚJTOTT SZOLGÁLTATÁSOK 

4.1.Étkezés A táboroztatás, szálláshely foglalás étkezési szolgáltatással együtt vagy étkezési szolgáltatás nélkül vehető igénybe.

4.2. Felügyelet 

A táborban a felügyeletet a tábort szervező köznevelési intézmény, egyesület, civil szervezet biztosítja. Az Önkormányzat felügyeletet nem biztosít. 

Szállás költségek: 

5. FIZETENDŐ DÍJAK 

 • Új komfortos faházakban: 7.500 Ft/ fő/ éj 

(faházanként, minimum 30.000 Ft / ház / éj étkezés nélkül fizetendő)

 • „Retró” apartmanban: 5.500 Ft / fő / éj (apartmanonként minimum 11.000 Ft / apartman / éj étkezés nélkül fizetendő)
 • „Retró” faházban: 4.500 Ft / fő / éj (1 fős felár 6.500 Ft / fő / éj)
 • Sátorhely: 2.500 Ft / fő / éj

„Retró apartmanjainkban tudjuk fogadni a kisállatokat (kutya, cica), az Ő költségük: 2.000 Ft / kisállat / éjszaka.

Három éjszakát meghaladó foglalás esetén legfeljebb 20 % kedvezményt adhat a Tábor vezető.* 

Étkezési költség: bruttó 5.565-Ft/fő/nap (reggeli-ebéd-vacsora) 

 • reggeli: bruttó 1.575.-Ft/fő/nap, 
 • ebéd: bruttó 2.100.-Ft/fő/nap (leves, második), 
 • vacsora: bruttó 1.890.-Ft/fő/nap (meleg egytál étel) 

Idegenforgalmi adó külön fizetendő 18 év felett, mely 350 Ft / fő / éjszaka.

6. VEGYES RENDELKEZÉSEK 

A nyugalmas táborozás, üdülés érdekében a házirend betartása és betartatása minden igénybe-vevő részére kötelező. 

A táborban (épület, berendezés) okozott anyagi kárt a károkozó, a gyermek által okozott anyagi kárt a szülő vagy gondviselő téríti meg a gondnok és a tábor vezetője által felvett helyszíni jegyzőkönyv alapján. Az okozott kár esetében a felelősség megállapítása és a kár megtérítése a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény vonatkozó rendelkezései alapján történik. 

Jelen Szabályzat Dédestapolcsány Község Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi Bizottsága 11/2023.(VI.1.) határozata alapján 2023. június 1. napjától lép hatályba. 

*Módosította Dédestapolcsány Község Önkormányzata Képviselő-testülete a 104/2023.(VII.26.) határozatával. Hatályos: 2023. július 26. napjától.

Dédestapolcsány, 2023. június 1. 

Dédestapolcsány Önkormányzata 

Lukács László

Polgármester