Hasznos információk

;

Bejelentkezés, kijelentkezés, okmányolvasás

Bejelentkezés: 14:00 órától.
Kijelentkezés: délelőtt 10:00 óráig.
Ezektől eltérő érkezés és távozás időpont egyeztetés alapján lehetséges.

2021. január 1-jén hatályba lépett a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVI. törvény módosítása, amely kötelezi a szálláshely-szolgáltatót, hogy a szálláshely-szolgáltatást igénybe vevők törvényben meghatározott adatait a Kormány által kijelölt tárhely szolgáltató által biztosított tárhelyen rögzítse a törvényben meghatározott célból.

A digitális okmányolvasók használatát és az adatok továbbítását többszörös módosítás után 2021. szeptember 1-jétől rendeli el a jogszabály. Tehát a hazai szálláshelyek kötelesek korra való tekintet nélkül az összes vendégtől fényképes okmányt kérni, és a bejelentkezési folyamat részeként használni az okmányolvasót, valamint az adatok továbbítására alkalmas szálláshely kezelő szoftvert. A vendégek személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy jogosítvánnyal igazolhatják személyazonosságukat.

A vendégadatok okmányolvasóval történő rögzítése, ami lényegében szkennelést jelent, minden magyarországi szálláshelyen kötelező, annak típusától és férőhelyszámától függetlenül.

Elhelyezkedés

Cím: 3643 Dédestapolcsány, Bán-völgye utca 1.

Az Élménytábor a Bükk-hegység lábánál található, Dédestapolcsány és Szilvásvárad között, a Bükki Nemzeti Park erdős területén, gyönyörű zöldövezetben, távol a város zajától. A tábor nagyon szép környezetben, nagy területen helyezkedik el. Körül öleli az erdő, és a Bükkből eredő Bán-patak is.

A szállás közúton 7,6 km-re fekszik Szilvásváradtól, saját busszal 8 perc, 31 km-re fekszik Lillafüredtől, saját busszal kb. 1 óra a menetidő. A szállás megközelítése saját bérelt busszal ajánlott.

Közösségi tér

Az osztályok, csoportok együtt tölthetik szabad idejüket az 1,9 hektár méretű füves, fás zöld területen, mely a tábor részét képezi.

  • Megmérettethetik magukat a diákok sportpályákon is: röplabdapálya, salakos focipálya, mely keresztbe kosárlabdapálya.
  • A 100 fős nyári pavilon közös foglalkozásoknak, játékoknak, előadásoknak biztosít helyszínt. A hatalmas 100 fős pavilonban lehet csocsózni, de menedéket nyújt az eső elől, és a nagy nyári meleg elől is.
  • A filagóriás grillteraszon közösen főzhetnek együtt az osztályok, csoportok: felszerelt két bográcsállás, illetve 8 db pad asztallal. Tűzifa igényelhető (plusz költséggel jár).
  • Büfé: A tábor közvetlen bejáratánál „Fapuma” nevezetű büfé is üzemel, rugalmas nyitva tartással, kedvező árakkal, nagy áruválasztékkal várja kedves Vendégeinket.

Egyéb szabadidős tevékenységre is van lehetőség:

  • Kirándulni, túrázni: a környék és a környező települések sok-sok látnivalót és érdekességet rejtenek (Bükk fennsík, Dédestapolcsány, Lázbérci víztározó, Szilvásvára, Lillafüred, a Aggtelek)
  • Lovagolni, lovas túrázni, lovas kocsikázni (Dédestapolcsány, Szilvásvárad)
  • Horgászni is lehet a környező tavakban (Dédestapolcsány, Nagyvisnyó)
  • Wifi, internet csatlakozási lehetőség is adott a táborban
  • Kerékpárkölcsönzés (Dédestapolcsány, Szilvásvárad)